Idag har det varit härligt väder också, lite molnigt imorse men lite senare uner dagen försvann alla moln och det blev sol med klarblå himmel, det gillas!

Vi var i alla fall inne i Vatikanstaten idag och såg bland annat St Peterskyrkan, dock bara från utsidan, vi orkade inte stå i kö till det plus betala en hel del för det. Men det var en riktigt maffig byggnad kan jag säga och den platsen utanför kyrkan, som ett torg var gigantiskt. Helt sjukt och det fans hundratals stoldar utanför kyrkan där folk kan sitta varje söndag när påven går ut och ger välsignelse till alla. Det var en häftig känsla att stå mitt där på torget i alla fall.
Vi såg även skorstenen till Sixtinska kapellet där, när det är dags för att välja ny påve, sitter inlåsta tills de har bestämt och varje dag släper dem ut rök, svart när de inte bestämt än och vit när de slutligen bestämt.

Efter det strosade vi runt lite på gatorna i Rom, fikade lite, gick längs kanalen och gick slutligen över den. Vi såg dessutom byggnaden där parlamentet sitter och bredvid där presidenten sitter och sjukt mycket poliser var där, minst 20 polisbilar! Vi trodde at det skulle vara något idag men de sa att det är så varje dag. Gick även förbi Fontana di Trevi och Spanska trappan idag också så vi fick se dem i dagsljus också, hehe 😉 Vi har fått motion det är en som är säker i alla fall!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser